Γίνε Μέλος
Ανάλαβε Δράση
Ενίσχυσέ Μας
Ανακοινώσεις
θέσεις
Εκδηλώσεις
Αρθρογραφία
Επικοινωνία
Menu Icon
Layout Image

Ευρωεκλογές 2024

Μονόδρομος η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Αδιαπραγμάτευτη η ΕΙΡΗΝΗ

Γιατί ψηφίζω Ε.ΠΑ.Μ. στις Ευρωεκλογές

 • Σε μια συνεχώς κλιμακούμενη αντιδραστική και ολοκληρωτική Ευρωπαϊκή Ένωση, υπηρέτη των λίγων ενάντια στα συμφέροντα των πολλών.
 • Μέσα σε έναν Κόσμο που διαρκώς κλυδωνίζεται, άναρχα και με αυξανόμενη ένταση.
 • Με τα ευρωπαϊκά όργανα, τυπικά και άτυπα, να επιχειρούν, συνεχώς, με κάθε τίμημα, να “νομιμοποιήσουν” τις καταστρεπτικές επιλογές των τραπεζιτών και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου σε βάρος των Λαών, όχι μόνο της Ένωσης, αλλά όλης της Ευρώπης.
 • Που συνεχίζουν και γενικεύουν του πολέμους, σε μια “απελπισμένη” προσπάθεια να βρεθεί διέξοδος στην πάντα παρούσα οικονομική κρίση.
 • Που επιβάλλουν ως “κανονικότητα”, τάχα αναγκαία, τη διαρκή φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας.

Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου μπορούν, και πρέπει, να δώσουν στους Λαούς μια ευκαιρία:

 • Για να αναδειχθεί η ισχύς και το πραγματικό περιεχόμενο των δυνάμεων της κοινωνίας.
 • Για να αποκτήσουν φωνή και χώρο δράσης νέοι κοινωνικοί και πολιτικοί συσχετισμοί στην Ευρωβουλή.
 • Για να αποκαλυφθούν -και τελικά να ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ- οι ανομιμοποίητες και καταστροφικές -για τους λαούς- στοχεύσεις των πάσης φύσεως Λόμπυ και των “ισχυρών” της Ένωσης που τις στηρίζουν, με το αζημίωτο βεβαίως του πολιτικού προσωπικού που τις υπηρετεί.
 • Για να διασωθεί η ΕΙΡΗΝΗ
 • Για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μιας διαφορετικής ευρωπαϊκής συνεργασίας, που το περιεχόμενό της θα το συγκαθορίζουν πραγματικά οι λαοί της, προς όφελός τους, με δίκαιο και ειρηνικό τρόπο και με σεβασμό των δικαιωμάτων κάθε λαού αλλά και ξεχωριστά κάθε ανθρώπου.

Τώρα ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.)

Ο Ελληνικός Λαός, φιλότιμος αλλά ευκολόπιστος, πολυμήχανος και εργατικός, αλλά με το μόχθο του να ξοδεύεται κάθε φορά για να πληρώσει τα “σπασμένα” αυτών που έκλεψαν την ανοχή του. Εφηύρε τη Δημοκρατία, πολέμησε για την Ελευθερία, ακόμη και όταν όλη η Ευρώπη είχε γονατίσει, και υπερασπίστηκε ιδεώδη με τα οποία αναπνέει όλη η ανθρωπότητα. Ανέχτηκε εκτροπές, τυράννους, δικτάτορες, αλλά ποτέ του δεν ταυτίστηκε με αυτούς. Εξαπατημένος για άλλη μια φορά, καθημαγμένος από την ακρίβεια, την ελαστική και παρασιτική απασχόληση (αντί για αξιοπρεπή εργασία), τους ισχνούς μισθούς και συντάξεις αλλά με πάντοτε παρούσα και ενεργή τη δυναμική και αλαζονική καταστολή του επιτελικού κράτους του νεοφιλελεύθερου Μητσοτάκη, υπηρέτη των Μνημονίων και των ξένων δανειστών, μπορεί και πρέπει να αντιδράσει. Τα καρτέλ του ρεύματος, οι πλειστηριασμοί των σπιτιών των συμπολιτών μας, οι ιδιωτικοποιήσεις του νερού, των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, το ξεπούλημα του “ρυπογόνου” λιγνίτη, η πράσινη μετάβαση made in Germany, αντανακλούν πράγματι μια κανονικότητα: μιας χώρας που μετατράπηκε σε φθηνό και άνομο χώρο χρυσών ευκαιριών και αποδόσεων για εγχώριους και διεθνείς “αεριτζήδες”, εγγυημένες μάλιστα από εμάς τους ίδιους.

Το ψέμα που διακηρύσσει όλο το κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό, με συνεπικουρία των κρατικοδίαιτων και πλήρως εξαρτημένων ΜΜΕ, περί του ότι “βγήκαμε” από τα Μνημόνια, πρέπει οριστικά πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων, μαζί με τους υποστηρικτές του. Λιμάνια, αεροδρόμια, υποδομές και όλος ο δημόσιος πλούτος (περιουσία του Ελληνικού Λαού) συνεχίζει να ξεπουλιέται για να πληρωθεί ένα παράνομα εγκαθιδρυμένο χρέος, σε ξένους δανειστές, δώρο ενός φοβικού και επαρχιώτικης κοπής πολιτικού προσωπικού. Και παρά το ξεπούλημα, το χρέος αντί να μικραίνει, συνεχώς διογκώνεται. Απ’ την άλλη, ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, ΑΑΔΕ, ο λεγόμενος “ΚΟΦΤΗΣ” και ξένα FUNDS που αρπάζουν την ιδιωτική περιουσία, βασικοί πυλώνες του μνημονιακού καθεστώτος υποδούλωσης της Χώρας, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, εάν δεν ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ.

Κοντά σ’ αυτά, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τοποθετημένη “στη σωστή πλευρά της ιστορίας”, αυτήν που από καιρό σε καιρό αιματοκυλά την ανθρωπότητα για να σωθούν οι ισχυροί του χρήματος και τα συμφέροντά τους, άκριτα και με παιδαριώδεις τυχοδιωκτισμούς, απεργάζεται και υλοποιεί, βήμα-βήμα, την εμπλοκή της Χώρας σε πολέμους, χρεώνοντάς της, παρόντα και μελλοντικά δεινά, που κανείς δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει το μέγεθός τους. Απ’ την άλλη, αμήχανο το σύνολο σχεδόν του πολιτικού προσωπικού, παρακολουθεί το ξήλωμα της αμυντικής θωράκισης της Χώρας και το νέο ξεπούλημά της.

Το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.)

συμπαρατάσσεται και θωρακίζει τα δίκαια του εργαζόμενου Λαού και της Πατρίδας.

Πατρίδα και Δημοκρατία για το Ε.ΠΑ.Μ., δύο όροι, ένα περιεχόμενο.

Αγωνίζεται

 • για την απελευθέρωση από το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ που εγκαθιδρύθηκε με καταφανή παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος και εξαθλιώνει, συνεχώς, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά αλλά και πολιτισμικά τον ελληνικό λαό.
 • για την αποκατάσταση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και την περαιτέρω θωράκισή του απέναντι στη διαρκή πολιτική εξαπάτηση που διαπράττουν οι ταγοί του ώστε, αφενός οι επιλογές του Ελληνικού Λαού να μπορούν να γίνονται πράξη, αφετέρου οι πολιτικοί απατεώνες να μη μένουν ατιμώρητοι.
 • για την ανάκτηση της Δημοσιονομικής Κυριαρχίας της Χώρας, την ανασυγκρότησή της, την επαύξηση και ισχυροποίηση της παραγωγικής της βάσης, με δουλειά και αξιοπρέπεια για όλους.
 • για ένα ισχυρό και διευρυμένο Κοινωνικό Κράτους Δικαίου που θα εγγυάται τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, την ίδια την εργασία και τη δυνατότητα σ’ αυτήν· που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή συνταξιοδοτικό βίο· που η στέγη, η μόρφωση και η ιατρική περίθαλψη θα είναι κεκτημένα όλων.
 • για το πέρασμα υπό Δημόσιο Έλεγχο βασικών παραγωγικών Δομών της Χώρας.
 • για την κατάργηση των ξένων funds που κλέβουν τον ιδιωτικό πλούτο.
 • για την αντιμετώπιση της δημογραφικής κατάρρευσης της Χώρας, με πάγια και συνταγματικού χαρακτήρα μέτρα· για τον επαναπατρισμό των παιδιών μας που το μνημονιακό καθεστώς εξανάγκασε σε μετανάστευση.
 • για μια αξιοπρεπή και πολυσχιδή εξωτερική πολιτική, με κεντρικό πυλώνα τα συμφέροντα της Χώρας, που δεν θα θίγει, ούτε κατ’ ελάχιστο, τα Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αποδίδουμε αλλά και απαιτούμε τον ίδιο σεβασμό από όλους τους Λαούς του Κόσμου.

Απέναντι στο πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο καθεστώς που γνώρισε ο τόπος έως σήμερα, τυφλό υπηρέτη του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, των ξένων δανειστών και του Δυτικού στρατιωτικού/βιομηχανικού συμπλέγματος· που τρέφει βαθιά αντιπάθεια στις δυνάμεις της εργασίας· που εξαφανίζει οποιαδήποτε εθνική παραγωγική λειτουργία· που κλέβει την ανοχή του λαού με χαρτζιλίκια, ώστε να ξεπουλά ανενόχλητο την Πατρίδα, κομμάτι-κομμάτι. Που δεν διστάζει να εμπλέξει τη Χώρα στη δίνη πολέμων, για να αποδείξει τον πειθήνιο και υποτακτικό χαρακτήρα του στο ΝΑΤΟ και τα αφεντικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κάνουν κουμάντο ερήμην των ευρωπαϊκών λαών.

Απέναντι σ’ εκείνο το υπόλογο πολιτικό προσωπικό που κυβέρνησε έως τώρα και έφερε τη Χώρα και τις ζωές μας στα σημερινά αδιέξοδα, αδρανοποίησε τη Δημοκρατία, ξεπούλησε τον πλούτο της και την έθεσε υπό ξένη επιτήρηση, σε φτωχοποίησε αλλά εν τούτοις, πατώντας στη λήθη, με νέες εξαπατήσεις ζητά την ανοχή σου για να συνεχίσει τα ίδια και χειρότερα.

Απέναντι σε μια μυωπική, αδιάβαστη και τελικά “κάλπικη Αριστερά”, που πρόδωσε τους αγώνες και τις προσδοκίες του ελληνικού λαού και κατέληξε ο πιο χρήσιμος στυλοβάτης των ξένων επικυρίαρχων.

έχεις μια ευκαιρία

 • Στήριξε το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.) στις ευρωεκλογές
 • Δώσε φωνή στη φωνή σου
 • Δώσε μια ευκαιρία στην Πατρίδα, στο Λαό μας, σ’ εσένα
 • Δώσε μια ευκαιρία στην ΕΙΡΗΝΗ

Η ανατροπή είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ